8 sınıf anlatım bozukluğu nedir?
Sözcükleri yerinde kullanamama, cümlenin öğeleri arasında kurala uygun bağlantıyı kuramama, cümleyi birden çok anlama
Selam millet
İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor
@Yasmin
Ek bir not olarak
- Bir cümlede özne ve yüklem arasında olumluluk-olumsuzluk, tekillik-çoğulluk açısından uyumsuzluk varsa anlatım bozukluğu oluşur . Örneğin, "Hepimiz bağıra çağıra sağa sola koşuyorduk, yardım etmeyi düşünemiyorduk." cümlesinde, birinci cümle olumlu, ikinci cümle olumsuzdur. "Hepimiz" öznesi olumlu yüklem için kullanılır
- Anlam belirsizliği; genellikle şahıs zamirinin kullanılmaması, karşılaştırmanın yanlış yapılması, virgülün kullanılmaması gibi nedenlerle ortaya çıkar. (senin-onun)Montunu çok beğendim. Yabancı, gazeteciye tüm bildiklerini anlattı. Tiyatroyu senin sevdiğinden daha çok severim
- Gençler hazırsanız başlayalım. Şimdi gençler, anlamları, anlamları birbirine zıt olan sözcüklerin aynı cümlede, aynı cümlede kullanılmasından kaynaklanan anlatım bozukluğudur . Anlamda çelişen sözcüklerin bir arada kullanılması
İşine yararsa mutlu olurum